• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/halilerem.yerli

Yazıcı: Amaç modern ve çağdaş eğitim

“Ben insan yaşamında eğitim ve öğretimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğitime katkıda bulunmayı da sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum"

“Ben  insan yaşamında eğitim ve öğretimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğitime katkıda bulunmayı da sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum. Belki eğitimci değil, inşaat mühendisiyim ama, bu benim eğitime katkı sunmama engel değil. Odak okullarında amaç, ticaret değil, modern ve çağdaş eğitime katkıda bulunmaktır” diyen Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı ile Gazeteniz Bizim Yaşam İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Erem Yerli, bir röportaj yaptı. İste o röportaj:

 

-Ben, o klasik soru olan, ”kendinizi tanıtır mısınız, Celalettin Yazıcı kimdir?” Sorusunu değil, siz bir inşaat mühendisisiniz özel okul sektörüne neden girdiniz? Sorusuyla başlamak istiyorum.

CY-  Kritik bir soru. Ben hayatta , insan yaşamında eğitim ve öğretimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Değerli olduğunu da biliyorum. Ayrıca, bunun sosyal bir sorumluluk olduğunu sanıyorum. Evet, inşaat mühendisiyim. Ama mesleğim eğitim, öğretime katkıda bulunmaya engel değil.

-Ülkemizde özel okullara gerek var mıdır, devlet okulları eğitim-öğretim açısından yeterli değil midir?

CY-  Özel okullara ihtiyaç olmasa, özel okullar açılmazdı. Devlet okullarının belli imkanları var. Onlarda, öğrenci yoğunluğu fazla. Öğrenci yoğunluğu, çocuklar için dezavantaj  olarak  düşünülebilir. Ayrıca özel okullar, vatandaşa sunulmuş bir tercihtir.

-Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı olarak okulunuzun misyon ve vizyonu nedir?

CY- Misyonumuz: çağdaş ve evrensel değerler ışığında bilimsel doğruların rehberliğini esas alan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek. Öncü, girişimci bir ruhla gelişim ve gelişime açık olmayı sağlamak. Küresel bir vizyon ile de sürdürülebilir inovasyon kültürünü benimsemiş fertler yetiştirmek, temel odak ve vizyon noktamızla da ayrıcalık, fark yaratan bir kurum olmaktır.

-Sizce özel okullar nasıl çalışmalı? Veli - okul işbirliği nasıl olmalı?

CY-  Öncelikle; bir defa okullar, kendi akademik özelliğine göre eğitim-öğretimin gereğini yerine getirmeli. Öğrencilerin başarısı için, velilerle sağlıklı diyalog kurulmalı, işbirliği yapmalı.

-Özel okulların avataj ve dezavantajı nedir?

CY-  Bence; önemli ilkeleri, misyon ve vizyon edinen, kaliteli eğitimci kadrosuna sahip olan okullar avantajlıdır. Yine bölgesel okullarla zincir okulları aynı kefeye koymamak gerek. Her bölgenin kendine has özelliği bir kimliği vardır. Bölgesel okullar, bölgenin bu kimlik özelliğini dikkate alır. Ama zincir okullarda bu özellik yoktur. Genel merkezin eğitim öğretimini her bölgede uygular. Bu da sosyal ve fiziki dezavantajıdır.

-Peki eğitim kadronuz yeterli mi, öğretmenleri nasıl seçiyorsunuz?

CY-  Şunu söyleyebilirim. Bu bölgenin en iyi, en önemli kadrosuna sahibiz. Eğitim kadromuzun yeterliliği konusunda da İstanbul’da sayılı okullardan bir tanesiyiz. Öğretmen seçimine gelince; akademik kadromuz var. Alınacak öğretmenleri onlar değerlendiriyor. Onlarla deneme dersi yapılıyor. Ondan sonra karar veriliyor.

-Okulunuzda ne gibi sosyal etkinlikler var?

CY- Okulumuz sosyal ve eğitsel faaliyetlere de çok önem veriyor. Ders bitiminden sonra; After Lesson saatları var. Çocuklar, ilgi alanlarına göre iki saat eğitsel çalışmalar yapıyor. Örneğin; müzik olarak; piyano, gitar kursları, spor etkinlikleri, halk oyunları, satranç gibi daha birçok çalışmalar var.

-Odak okulları sahibi olarak veli ve öğrencilere öneriniz nedir?

CY-  Aile ve velilerin, hedefe doğru çalışmaları gerekir. Velinin hayat tarzı çocuk için çok önemli. Çocuk ailenin hayat tarzını örnek alıyor. Hiç kitap okumayan bir veli, çocuğa kitap oku derse, bu çocuk için etkili olmaz. Ama; kitap okuyan bir veli, çocuk için, rol modeldir. Çocuğa örnek ve onu okumaya teşviktir. Bence, velilerin tenkit edici değil, teşvik edici olması gerekir. Öğrencilere önerim ise; zaman çok değerli. Derslerini zamanında yapmayı prensip edinmeleri. Kendilerini programlı çalışmaya alıştırmalı. Telefon ve bilgisayarı oyun olarak değil, derslere yardımcı olarak kullanmalı.

-Röportajımızın sonuna geldik. Bize zaman ayırdığınız ve bu röportajın oluşumunu sağladığınız için, çok teşekkür ediyoruz. Söylemek istediğiniz başka bir şey varsa söyler misiniz?

CY-Sanıyorum ki,sorularınızla söylenmesi gerekeni söyledik. Ben de, size bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyor, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar, velilerimize de mutluluklar diliyorum.

 Celalettin Yazıcı Kimdir?

01.071972 tarihinde Gümüşhane ilinin Şiran ilçesi doğumluyum. İlköğretim ve ortaöğretimini Selimpaşa’ da tamamladıktan sonra 1989 yılında Silivri Lisesi’nden mezun oldum. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/İnşaat Mühendisliği bölümünde 1991-1996 tarihleri arasında tamamladım. Daha sonrasında 1 yıl İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce işletme eğitimi aldım. Askerlik vazifemi Kıbrıs’ta yedek subay olarak yerine getirdim. Silivri’de aile şirketimiz olan Yazıcı Yapı İnşaat San. Tic. Ve Ltd. Şti. firmamızda yönetici olarak, Mühendislik-Mimarlık birçok projeyi gerçekleştirdim. Ayrıca Odak Okulları Eğitim ve Yatırım A.Ş. yönetim kurulu başkanıyım. Silivri Spor Kulübü, SİAD, GÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptım. İyi derecede İngilizce bilgisine sahibim. Evli ve 2 Erkek, 1 Kız çocuğuna sahibim.

586 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
habertv999 izle

Takvim
Saat
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Çekmece